MAANANTAI 18.11.
Teriyaki-lohta
ja kasvisnuudeliwokkia (L,G)
Porkkana- inkiväärisosekeittoa
ja paahdettua tofua (VE,G)
TIISTAI 19.11.
Chorizopastaa (L)
Vege curry- kikherneitä, tofua,
lehtikaalia ja yrttiriisiä (Ve,G)
KESKIVIIKKO 20.11.
Butter chicken ja kasvisriisiä (L,G)
Paistettua halloumia
ja maalaisperunasalaattia (L,G)
TORSTAI 21.11.
Maatila- Liha Merosen makkaroita,
siikli-perunaa ja dijon-majoneesia (L,G)
Metsäsienirisottoa (L,G)
PERJANTAI 22.11.
Lämmin kanaleipä
ja maalaisranskalaiset (L)
Halloumi- punajuuripihvi,
kasvis- kvinoaa ja tzatzikia (VL,G)
VIIKON SUOSITUKSET 25,40€
saatavilla ma-pe
Paistettua lohta, hollandaisea
ja siikli-perunaa (L,G)
Grillattua naudan ulkofileetä, pippurikastiketta
ja rosmariiniperunaa (L,G)
LAUANTAI 23.11.
Naudan grillipihvi
ja maalaisranskalaiset (L,G)
Fetaa ja punajuuririsottoa (L,G)
PIENEEN NÄLKÄÄN
Patatas bravas ja aiolia 6,50e
Maalaisranskalaiset ja aioli 6,50e
Marinoituja kalamata oliiveja 4,50e
Valkosipulileipää 4,50e
Suolakurkkua ja smetanaa 4,50e
Halloumiranskalaisia ja passiongeeliä 7,50eALKUUN
SAMETTISTA MAA-ARTISOKKAKEITTOA (Ve, saatavilla gluteenittomana) 15€/18€
-sitrusöljyäAURAJUUSTOLLA GRATINOITUJA ETANOITA (L) 15€/18€
-Leibomo Limbbun leipääKARAMELLISOITUA PUNAJUURTA (L,G) 15€
-vuohenjuustoa ja pinjansiemeniäJOKIRAPU SKAGEN (M) (saatavilla gluteenittomana) 15€
– saaristolaisleipääSAVUMUIKKUMOUSSE (L) 15€
-mummonkurkkua ja rapeaa ruisleipääTARTAR 16€
-kotimaista naudan sisäfileetä, piparjuurimajoneesia, pikkelöityjä sieniä ja parmesaaniaTAPASLAUTA 16€/32€
-valkosipulileipää, kalamata oliiveja, savumuikkuja, suolakurkkua, brie-juustoa, viikunaa ja A.O. Vuorisen leikkeleitäPÄÄRUOKIA
PAISTETTUA LOHTA (L,G) 33€
-sitruuna-voikastiketta ja siikli -perunaaPAISTETTUA VESIJÄRVEN KUHAA (L,G) 35€
-paahdettua kukkakaalia ja kanttarellikastikettaINKIVÄÄRI-CHILI KANAVARTAITA (M,G) 29€
-patatas bravas-perunaa ja aioliaHÄRÄN PIPPURIPIHVI (L,G) 39€
-härän sisäfilepihvi 180g, konjakki-kermakastiketta ja rosmariini-perunakakkuaPORONKÄRISTYSTÄ (L,G) 31€
-pottuvoita, puolukkaa ja Myrttisen suolakurkkuaPAISTETTUA KARITSAN SISÄFILEETÄ (L,G) 38€
-punaviinikastiketta ja pekoni-perunapaistostaFRITEERATTUA TOFUA (Ve,G) 29€
-paahdettua kukkakaalia, punajuurihummusta ja pinjansiemeniäTATTIRISOTTOA (L,G) 24€
-paahdettua vuohenjuustoa (Saatavilla myös vegaanisena tofulla)MALSKIN BURGER JA MAALAISRANSKALAISET (L) 23€
-100% naudalihapihvi, cheddaria, pippuri- dijon majoneesia, tomaattia, punasipulia ja Myrttisen suolakurkkuaJÄLKIRUOKA
CRÈME BRÚLÉE (L,G) 13€
-Tuloiselan marjatila marjojaSUKLAAKAKKUA, (L,G) 13€
-AprikoosigeeliäMUSTAHERUKKA-PANNACOTTA, (L,G) 13€
-valkosuklaataOMENAJÄÄDYKE (Ve,G) 13€
-kauracrumblea ja vaniljamousseaJUUSTOLAUTANEN 13€
Segredos de São Miguel
Antão Vaz / Arinto, Fernão Pires / Verdelho
Portugali
9,60 € 16cl / 42,00 € plo
Laurenz V – Forbidden
Grüner Veltiner, Itävalta
11,80€ 16cl/ 54€ plo
Hastag
Sauvignon Blanc, Italia
11,50€ 16cl/ 52€
Peter Lehmann Portrait Riesling
Riesling
Australia
12,50€ 16cl/57€ plo
Roberto Sarotto Gavi
Gortese
Italia
12,50€ 16cl/57€ plo
Segredos de São Miguel
Alicante / Bouschet / Aragonez / Touriga Nacional / Trincadeira
Portugali
9,60 € 16cl / 42,00 € plo
9 Lives Reserve
Cabernet Sauvignon 95%, Syrah 5%
Chile
11,50€ 16cl/ 52€ plo
Aroa Jauna Organic
Cabernet Sauvignon 40%, Garnacha 40%, Merlot 20%
Espanja
11,80 16cl/ 54€ plo
Roberto Sarotto Barbaresco Riserva
Nebbiolo, Italia
12,50€ 16cl/57€ plo
Peter Lehmann The Barossan Shiraz
Shiraz
Australia, Barossa Valley
12,50€ 16cl/57€ plo
Soligo Prosecco
Italia
8,50€ 12cl/ 46€ plo
Segura Viudas Organic Cava
Espanja
46€ plo
Tosti- Asti Dolce
Moscato d’Asti 100%
Italia
8,20€ 12cl/ 46€ plo
Mionetto Prosecco Brut
Italia
14,00€ 20cl piccolo
Lanson Le Black Label
Champange
Ranska
85€ plo
Baron De Ley- Rosado De Lágrima
Garnacha, Tempranillo,
Graciano
Espanja
11,50€ 16cl/ 52€ plo
Garlig bread 4,50€
Pickles and sour cream 4,50€
Halloumi fries and passion fruit gel 7,50€
Patatas bravas- potato and aioli 6,50€
Country fries and aioli 6,50€
Marinated Kalamata olives 4,50€
Velvety Jerusalem artichoke soup
and lemon oil (Ve, available as Gluten free)
15€/18€
Blue cheese gratinated Escargots in a pan
with bread from Leibomo Limbbu
(L, available as gluten free)
15€/18€
Crayfish Skagen
and Finnis Archipelago bread
(L, available as Gluten free)
15€
Tartar from beef tenderloin,
horseradish mayonnaise,
pickled mushrooms and parmesan (L,G)
16€
Caramelized beetroot, goat cheese,
and pinenuts (L,G)
15€
Smoked vendace mousse, pickled cucumber
and crispy rye bread
(L, available as Gluten free)
15€
Tapas platters
Garlig bread, Kalamata olives,
smoked vendace, brie cheese,
fig and cold cuts from A.O.Vuorinen
16€/32€
Fried salmon, lemon- butter sauce
and Siikli- potatoes (L,G)
33€
Fried Pike-perch from lake Vesijärvi, roasted cauliflower,
and chanterelle sauce (L,G)
35€
Ginger- chili marinated chicken skewers,
Patatas Bravas- potatoes
and aioli (D,G)
29€
Pepper steak from beef tenderloin 180g,
cognac- cream sauce
and rosemary potato cake (L,G)
39€
Sautéed reindeer, potato puree,
lingonberry and pickles (L,G)
31€
Fried tofu, roasted cauliflower,
beetroot humus and pinenuts (Ve,G)
29€
Roasted goat cheese
and buckwheat risotto (L,G)
(also available vegan version)
24€
Malskis Burger and country fries (L)
– 100% groud beef, cheddar, tomato,
pepper-dijon mayo, red onion and pickles
23€
Fried tenderloin from a lamb, bacon- potato frying
and red wine sauce (L,G)
38€
Créme brûlée with berries from Tuloisela berry farm (L,G)
13,00€
Chocolate cake and apricot gel (L,G)
13,00€
Apple parfait and Vanilla mousse (Ve,G)
13,00€
Blackcurrant panna cotta
and white chocolate (L,G)
13,00€
Cheese plate with daily side dishes
13,00€
Smoked Vendace, pickled cucumber
and crispy rye bread
(L, available as Gluten free)
Fried tenderloin from a lamb,
red wine sauce and bacon- potato frying (L,G)
Blackcurrant pannacotta
with white chocolate (L,G)
62€
Tartar from beef tenderloin,
horseradish mayonnaise,
pickled mushrooms and parmesan (L,G)
Fried salmon, lemon- butter sauce,
and Siikli- potato (L,G)
Crémebrûlée and
berries from Tuloisela berry farm (L,G)
60€
Crayfish Skagen, Finnis archipelago bred
(L, available as gluten free)
Pepper steak from beef tenderloin 180g,
cognac-cream sauce
and rosemary-potato cake (L,G)
Chocolate cake
and apricot gel (L,G)
65€
Velvety Jerusalem artichoke soup
and lemon oil (Ve, available as Gluten free)
Fried tofu, roasted cauliflower,
beetroot humus and pinenuts (Ve,G)
Apple parfait
and vanillamousse (Ve,G)
55€
Kulttuuria ja kuohuvaa 29e/hlö
Museon pääsylippu, lasi kuohuviiniä ja makea leivonnainen
Taidetta ja suolapalaa 29e/hlö
Museon pääsylippu, lasi viiniä ja suolainen piiras
Taideillallinen 49e/hlö
Museon pääsylippu, lämmin ruoka-annos (liha/kala tai kasvisvaihtoehto) ja jälkiruoka
Sitovat varaukset ja erikoisruokavaliot viimeistään 14 vrk ennen: myynti@malski.fi
Alkuruokapöytä
Viherversosalaattia ja puolukkavinegretteä
Paahdettu kurpitsa-granaattiomenasalaatti
Rosollia ja punajuurikermaa
Metsäsienisalaattia
Waldorfinsalaattia
Silliä ja silakkaa
Terva-graavilohta ja hovimestarinkastiketta
Salpausselän Kalan lämminsavulohta ja tillikermaviiliä
Yrttimarinoitua maalaiskananrintaa
Härän paahtopaistia ja cumberlandinkastiketta
Kinkkua ja konjakkisinappia
Keitettyjä perunoita
Pääruoka pöytiin tarjoiltuna
Paistettua lohta,
sahrami- voikastiketta ja tilliperunaa (L,G)
tai
Grillattu naudan ulkofilepihvi,
salmiakki punaviinikastiketta ja paahdettuja juureksia (L,G)
tai
Friteerattua halloumia
ja kanttarellirisottoa (L,G)
saatavilla vegaanisena
Jälkiruokapöytä