Lounas

LOUNAS MA-PE KLO 10.30-14.00 13,50€/
SENIORILOUNAS 12,50€
LAUANTAILOUNAS klo 11.00-15.00 21,00€
KAIKKIIN LOUNASANNOKSIIMME KUULUU RUNSAS SALAATTIPÖYTÄ SEKÄ KAHVI/TEE

MAANANTAI 18.11.
Teriyaki-lohta
ja kasvisnuudeliwokkia (L,G)
Porkkana- inkiväärisosekeittoa
ja paahdettua tofua (VE,G)

TIISTAI 19.11.
Chorizopastaa (L)
Vege curry- kikherneitä, tofua,
lehtikaalia ja yrttiriisiä (Ve,G)

KESKIVIIKKO 20.11.
Butter chicken ja kasvisriisiä (L,G)
Paistettua halloumia
ja maalaisperunasalaattia (L,G)

TORSTAI 21.11.
Maatila- Liha Merosen makkaroita,
siikli-perunaa ja dijon-majoneesia (L,G)
Metsäsienirisottoa (L,G)

PERJANTAI 22.11.
Lämmin kanaleipä
ja maalaisranskalaiset (L)
Halloumi- punajuuripihvi,
kasvis- kvinoaa ja tzatzikia (VL,G)

VIIKON SUOSITUKSET 25,40€
saatavilla ma-pe
Paistettua lohta, hollandaisea
ja siikli-perunaa (L,G)
Grillattua naudan ulkofileetä, pippurikastiketta
ja rosmariiniperunaa (L,G)

LAUANTAI 23.11.
Naudan grillipihvi
ja maalaisranskalaiset
(L,G)
Fetaa ja punajuuririsottoa (L,G)

 

Bistrolista

PIENEEN NÄLKÄÄN

Patatas bravas ja aiolia 6,50e
Maalaisranskalaiset ja aioli 6,50e
Marinoituja kalamata oliiveja 4,50e
Valkosipulileipää 4,50e
Suolakurkkua ja smetanaa 4,50e
Halloumiranskalaisia ja passiongeeliä 7,50e

ALKUUN

SAMETTISTA MAA-ARTISOKKAKEITTOA (Ve, saatavilla gluteenittomana) 15€/18€
-sitrusöljyä

AURAJUUSTOLLA GRATINOITUJA ETANOITA (L) 15€/18€
-Leibomo Limbbun leipää

KARAMELLISOITUA PUNAJUURTA (L,G) 15€
-vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä

JOKIRAPU SKAGEN (M) (saatavilla gluteenittomana) 15€
– saaristolaisleipää

SAVUMUIKKUMOUSSE (L) 15€
-mummonkurkkua ja rapeaa ruisleipää

TARTAR 16€
-kotimaista naudan sisäfileetä, piparjuurimajoneesia, pikkelöityjä sieniä ja parmesaania

TAPASLAUTA 16€/32€
-valkosipulileipää, kalamata oliiveja, savumuikkuja, suolakurkkua, brie-juustoa, viikunaa ja A.O. Vuorisen leikkeleitä

PÄÄRUOKIA

PAISTETTUA LOHTA (L,G) 33€
-sitruuna-voikastiketta ja siikli -perunaa

PAISTETTUA VESIJÄRVEN KUHAA (L,G) 35€
-paahdettua kukkakaalia ja kanttarellikastiketta

INKIVÄÄRI-CHILI KANAVARTAITA (M,G) 29€
-patatas bravas-perunaa ja aiolia

HÄRÄN PIPPURIPIHVI (L,G) 39€
-härän sisäfilepihvi 180g, konjakki-kermakastiketta ja rosmariini-perunakakkua

PORONKÄRISTYSTÄ (L,G) 31€
-pottuvoita, puolukkaa ja Myrttisen suolakurkkua

PAISTETTUA KARITSAN SISÄFILEETÄ (L,G) 38€
-punaviinikastiketta ja pekoni-perunapaistosta

FRITEERATTUA TOFUA (Ve,G) 29€
-paahdettua kukkakaalia, punajuurihummusta ja pinjansiemeniä

TATTIRISOTTOA  (L,G) 24€
-paahdettua vuohenjuustoa (Saatavilla myös vegaanisena tofulla)

MALSKIN BURGER JA MAALAISRANSKALAISET (L) 23€
-100% naudalihapihvi, cheddaria, pippuri- dijon majoneesia, tomaattia, punasipulia ja Myrttisen suolakurkkua

JÄLKIRUOKA

CRÈME BRÚLÉE (L,G) 13€
-Tuloiselan marjatila marjoja

SUKLAAKAKKUA, (L,G) 13€
-Aprikoosigeeliä

MUSTAHERUKKA-PANNACOTTA, (L,G) 13€
-valkosuklaata 

OMENAJÄÄDYKE (Ve,G) 13€
-kauracrumblea ja vaniljamoussea 

JUUSTOLAUTANEN 13€

Viinit

VALKOVIINIT

Segredos de São Miguel
Antão Vaz / Arinto, Fernão Pires / Verdelho
Portugali
9,60 € 16cl / 42,00 € plo

Laurenz V – Forbidden
Grüner Veltiner, Itävalta
11,80€ 16cl/ 54€ plo

Hastag
Sauvignon Blanc, Italia
11,50€ 16cl/ 52€

Peter Lehmann Portrait Riesling
Riesling
Australia
12,50€ 16cl/57€ plo

Roberto Sarotto Gavi
Gortese
Italia
12,50€ 16cl/57€ plo

PUNAVIINIT

Segredos de São Miguel
Alicante / Bouschet / Aragonez / Touriga Nacional / Trincadeira
Portugali
9,60 € 16cl / 42,00 € plo

9 Lives Reserve
Cabernet Sauvignon 95%, Syrah 5%
Chile
11,50€ 16cl/ 52€ plo

Aroa Jauna Organic
Cabernet Sauvignon 40%, Garnacha 40%, Merlot 20%
Espanja
11,80 16cl/ 54€ plo

Roberto Sarotto Barbaresco Riserva
Nebbiolo, Italia
12,50€ 16cl/57€ plo

Peter Lehmann The Barossan Shiraz
Shiraz
Australia, Barossa Valley
12,50€ 16cl/57€ plo

KUOHUVAT

Soligo Prosecco
Italia
8,50€ 12cl/ 46€ plo

Segura Viudas Organic Cava
Espanja
46€ plo

Tosti- Asti Dolce
Moscato d’Asti 100%
Italia
8,20€ 12cl/ 46€ plo

Mionetto Prosecco Brut
Italia
14,00€ 20cl piccolo

Lanson Le Black Label
Champange
Ranska
85€ plo

ROSEVIINI/KUOHUVA

Baron De Ley- Rosado De Lágrima
Garnacha, Tempranillo,
Graciano
Espanja
11,50€ 16cl/ 52€ plo

English menu

SNACK MENU

Garlig bread 4,50€
Pickles and sour cream 4,50€
Halloumi fries and passion fruit gel 7,50€
Patatas bravas- potato and aioli 6,50€
Country fries and aioli 6,50€
Marinated Kalamata olives 4,50€

STARTERS

Velvety Jerusalem artichoke soup
and lemon oil (Ve, available as Gluten free)
15€/18€

Blue cheese gratinated Escargots in a pan
with bread from Leibomo Limbbu
(L, available as gluten free)
15€/18€

Crayfish Skagen
and Finnis Archipelago bread
(L, available as Gluten free)
15€

Tartar from beef tenderloin,
horseradish mayonnaise,
pickled mushrooms and parmesan (L,G)
16€

Caramelized beetroot, goat cheese,
and pinenuts (L,G)
15€

Smoked vendace mousse, pickled cucumber
and crispy rye bread
(L, available as Gluten free)
15€

Tapas platters
Garlig bread, Kalamata olives,
smoked vendace, brie cheese,
fig and cold cuts from A.O.Vuorinen

16/32

 

MAIN COURSES

Fried salmon, lemon- butter sauce
and Siikli- potatoes (L,G)
33€

Fried Pike-perch from lake Vesijärvi, roasted cauliflower,
and chanterelle sauce (L,G)
35€

Ginger- chili marinated chicken skewers,
Patatas Bravas- potatoes
and aioli (D,G)
29€

Pepper steak from beef tenderloin 180g,
cognac- cream sauce
and rosemary potato cake (L,G)
39€

Sautéed reindeer, potato puree,
lingonberry
and pickles (L,G)
31€

Fried tofu, roasted cauliflower,
beetroot humus
and pinenuts (Ve,G)
29€

Roasted goat cheese
and buckwheat risotto (L,G)
(also available vegan version)
24€

Malskis Burger and country fries (L)
– 100% groud beef, cheddar, tomato,
pepper-dijon mayo, red onion and pickles
23€

Fried tenderloin from a lamb, bacon- potato frying
and red wine sauce (L,G)
38€

DESSERT

Créme brûlée with berries from Tuloisela berry farm (L,G)
13,00€

Chocolate cake and apricot gel (L,G)
13,00€

Apple parfait and Vanilla mousse (Ve,G)
13,00€

Blackcurrant panna cotta
and white chocolate (L,G)
13,00€

Cheese plate with daily side dishes
13,00€

 

HARVESTER MENU

Smoked Vendace, pickled cucumber
and crispy rye bread
(L, available as Gluten free)

Fried tenderloin from a lamb,
red wine sauce
and bacon- potato frying (L,G)

Blackcurrant pannacotta
with white chocolate (L,G)

62€

 

MATTSSON MENU

Tartar from beef tenderloin,
horseradish mayonnaise,
pickled mushrooms and parmesan (L,G)

Fried salmon, lemon- butter sauce,
and Siikli- potato (L,G)

Crémebrûlée and
berries from Tuloisela berry farm (L,G)

60€

 

HENRIK MENU

Crayfish Skagen, Finnis archipelago bred
(L, available as gluten free)

Pepper steak from beef tenderloin 180g,
cognac-cream sauce
and rosemary-potato cake (L,G)

Chocolate cake
and apricot gel (L,G)

65€

 

MAX MENU

Velvety Jerusalem artichoke soup
and lemon oil (Ve, available as Gluten free)

Fried tofu, roasted cauliflower,
beetroot humus and pinenuts (Ve,G)

Apple parfait
and vanillamousse (Ve,G)

55€

MUSEOPAKETIT RYHMILLE

Nauti Malvan taiteesta
ja Ravintola Malskin Bistron herkuista.
Ryhmäkoko min. 15 hlö
Varattavissa ke-la klo 14.00-20.00

Kulttuuria ja kuohuvaa 29e/hlö
Museon pääsylippu, lasi kuohuviiniä ja makea leivonnainen

Taidetta ja suolapalaa 29e/hlö
Museon pääsylippu, lasi viiniä ja suolainen piiras

Taideillallinen 49e/hlö
Museon pääsylippu, lämmin ruoka-annos (liha/kala tai kasvisvaihtoehto) ja jälkiruoka

Sitovat varaukset ja erikoisruokavaliot viimeistään 14 vrk ennen: myynti@malski.fi

Joululounas 9.12.-20.12.2024

kello 11-15
49€/hlö

Alkuruokapöytä
Viherversosalaattia ja puolukkavinegretteä
Paahdettu kurpitsa-granaattiomenasalaatti
Rosollia ja punajuurikermaa
Metsäsienisalaattia
Waldorfinsalaattia
Silliä ja silakkaa
Terva-graavilohta ja hovimestarinkastiketta
Salpausselän Kalan lämminsavulohta ja tillikermaviiliä
Yrttimarinoitua maalaiskananrintaa
Härän paahtopaistia ja cumberlandinkastiketta
Kinkkua ja konjakkisinappia
Keitettyjä perunoita

Pääruoka pöytiin tarjoiltuna
Paistettua lohta,
sahrami- voikastiketta ja tilliperunaa (L,G)
tai
Grillattu naudan ulkofilepihvi,
salmiakki punaviinikastiketta ja paahdettuja juureksia (L,G)
tai
Friteerattua halloumia
ja kanttarellirisottoa (L,G)
saatavilla vegaanisena

Jälkiruokapöytä